Vad för sorts bil kör du och hur är den anpassad för dig?
Jag kör en Volkswagen Golf Plus. Efter en stroke för ungefär 15 år sedan är jag förlamad på höger sida. Kort sagt kan jag inte röra min högra arm och har mycket lite kraft i mitt högra ben. Detta gör att jag måste gasa och bromsa med vänster ben. Autoadapt Bilanpassning hjälpte mig att installera en vänstersidig elektrisk gaspedal. När min man Thomas, skall köra min bil, krävs bara ett knapptryck för att återgå till standardpedalerna. Magiskt eller hur?!

Jag har även en rattspinnare. Det är ett oerhört praktiskt hjälpmedel när man bara har funktion i en arm.

Hur kom du fram till den här lösningen?
Jag hade en utprovning med Autoadapts produktspecialist. De hjälpte mig hitta en anpassningslösning som både passade mina behov och mina drömmar. Trots att det var nio år sedan jag körde bil senast så klickade jag och Golfen direkt!

Anna visar rattknopp

Är detta din första anpassade bil?
Ja. Jag fick min bil år 2013 och enligt bilstödet får man söka vart nionde år. Så, det är inte långt kvar innan jag får söka igen. Men, jag fullkomligt älskar min bil och anpassningen fungerar jättebra.

Vad är den största skillnaden för dig?
Bilen ger mig frihet men också säkerhet. Till exempel, jag behöver inte oroa mig lika mycket för att jag skall trilla när det är halt. Jag är också fri att vara spontan då jag inte behöver planera så mycket som med färdtjänstbil.

Om du fick välja fritt, var i världen skulle du åka med din anpassade bil?
Jag och min familj kör mycket till sommarstugan i Hunnebostrand. Det är vårt smultronställe och att köra dit är något jag verkligen njuter av. Det så kul att sitta bakom ratten!

Anna Dellton porträtt i bil

Typ av begränsning:
nedsatt rörlighet i höger sida

Mobilitetsstöd:
inget

Fordon:
Volkswagen Golf Plus

Produkter i fordon:
Elektrisk vänstergaspedal
Rattspinnare