Vilken sorts bil har du och hur är den anpassad för dig?
Jag har en Seat Alhambra med Turny Evo på förarplats samt en speciallösning med en vinsch för att ta in rullstolen i baksätet.

Hur kom ni fram till just den lösningen?
Jag gav Autoadapts anpassningstekniker en behovsbeskrivning där jag hade små ideer om hur det kunde lösas. Autoadapt har sedan konkretiserat och realiserat lösningen. Det har funnits få lösningar på marknaden för att ta in lättviktsstolar utanför den gamla tekniken att dissekera stolen och ta in del för del, eller montage av onödigt kraftiga lyftanordningar som stadigvarande ”förstör” någon av sittplatserna. Med denna lösning kan vem som helst göra om baksätet från rullstolsförvaring till passagerarplatser och vice versa på mindre än en minut.

Har du haft någon anpassad bil tidigare?
Eftersom jag skadade mig 1982 så har jag hunnit gå igenom 4 bilar. ­Alhambran blir nummer 5.

Vad blir den stora skillnaden för dig med den nya anpassningen?
Sättet att ta mig in i bilen, där jag med min nuvarande Cheva kunnat köra in och sitta väderskyddat och hoppa över till förarstolen. Samtidigt har ju Alhambran alla fördelar hos en mycket mindre bil i jämförelse med Chevan.

Om du fick välja fritt, var någonstans i världen skulle du vilja åka med din anpassade bil och varför?
Bila ner till Österrike och sedan köra runt där och bara njuta av de vackra vyerna. Eftersom jag varit där nere innan vet jag att det till och med är vackert från vägarna. När ögat blivit mätt på Österrike, så fortsätta till Frankrike, stanna till i någon stad och anamma den franska levnadsstilen med ”profiter de la journée”.

Typ av begränsning:
endast ett ben

Mobilitetsstöd:
manuell rullstol

Fordon:
Seat Alhambra

Produkter i fordon:
BraunAbility Turny Evo
Specialbyggd vinsch för rullstol