Barnlösningar

Självklart har barnen en plats i den anpassade bilen. Lösningarna sträcker sig från att hjälpa barnet att sitta rätt och säkert till de som besparar föräldrarnas rygg från tunga lyft.

Bilbarnstolar och barnsäten

För de minsta barnen finns specialtillverkade insatser för att göra åkturen så bekväm som möjligt. För de lite större barnen finns det säten som kan växa med barnet och följa hur deras kroppar och behov förändras. Ett bra barnsäte är inte bara tryckavlastning, stöd och komfort det är också ökad säkerhet.

Positioneringsbälten

Ett sätt att uppnå ett bra sittande är positioneringsbälten. Dessa hjälper barnet få och behålla en bra sittställning vid färd utan ansträngning. En bra sittställning behövs för att uppnå en korrekt bältesgeometri, vilket i sin tur är avgörande för att säkerhetsbältet ska fungera som det är tänkt.

Positioneringsbälten ersätter inte ett säkerhetsbälte.

Hjälp för in och ur bil

Att hjälpa ett barn i och ur bilen kan innebära tunga lyft i väldigt ofördelaktiga ställningar. Det finns ingen anledning att du som förälder ska förstöra ryggen när det finns bra hjälpmedel. En säteslyft till exempel gör att du kan ge ergonomiskt korrekt assistans vid överflytt från rullstol till bilsäte utanför bilen. Säteslyften gör sedan jobbet med att få barnet på plats i bilen.

Speglar och övervakning

För att du som förälder ska kunna ha uppsikt över ditt barn finns övervakningslösningar av olika slag. Här kan belysning, speglar samt kameror och monitorer vara till stor hjälp.

Bakåtvänt åkande

Det generella rådet från Trafikverket är att barn upp till fyra år ska färdas baklänges i bilen. Anledningen är krocksäkerhet och det extra skydd som erhålls genom att färdas baklänges. Självklart kan vi med våra anpassningar även tillgodose detta behovet.

Har du frågor?