Bilsäten och överflytt

Det säkraste sättet för en vuxen person att färdas i bil är sittandes i ett bilsäte med bilbälte. För att underlätta detta har vi utvecklat ett antal lösningar som gör det möjligt för dig, både som förare och passagerare, att njuta av åkturen i ett bekvämt bilsäte.

Vridsäten och säteslyftar

Båda dessa gör att överflytten blir kortare och att färre saker är ivägen när du vill sätta dig. Vridsäten roterar sätet så att fronten pekar mot dörröppningen vilket bidrar till att sätet kommer lite längre ut. Säteslyftar för ut hela sätet ur bilen och sänker ner det till en önskad höjd utanför bilen. Här gör du sedan överflytten helt obehindrat innan du lyfts in i bilen. Våra vridsäten och säteslyftar heter Turnout och Turny. Utveckling och tillverkning av dessa produkter sker vägg i vägg med vår anpassningsverkstad.

Se video

Överflyttsrullstol

Carony är ett system som låter dig göra överflytten från rullstol till bilsäte, utan att ens behöva lyfta på rumpan. Sitt istället lugnt kvar medan din vårdgivare skjuter över rullstolens säte till bilen. Du sitter nu inte längre i en rullstol utan i passagerarsätet i din bil. En trygg och säker plats med god sikt och goda möjligheter till samtal med föraren och övriga passagerare. Installeras tillsammans med ett vridsäte eller en säteslyft. Carony är utvecklad och tillverkad av oss här i Sverige.

Se video

Glidbräda

Se den som en förlängning av sätet i sidled eller som en brygga till din rullstol. Du kommer någon decimeter längre ut innan du behöver göra överflytt eller resa dig upp. Glidbrädor monteras med fördel vid sidan av sätet där de kan fällas undan när de inte längre behövs. Till skillnad från portabla glidbrädor, riskerar inte en fast installerad att röra på sig när dig gör överflytten.

Uppresarlyft

Om nivåskillnaden mellan bilsätet och rullstolen är för stor kan en uppresarlyft vara rätt lösning. Precis som en glidbräda ger den dig någon decimeter extra att sitta på men den kan också sänkas eller höjas efter behov. Överflytten blir med andra ord inte bara kortare utan även så plan som möjligt.

Säten, dynor och kuddar

Ibland är sätet själva anpassningen. Det kan ge stöd, tryckavlastning eller helt enkelt bara erbjuda ett bättre sittande. Det kan också vara en del av en anpassning, som till exempel en säteslyft. Oavsett vilken anpassning du har är vi måna om att du ska vara nöjd med utseendet. Det är här vår erfarna sadelmakare tar över och ser till att din anpassning både ser och känns rätt i din bil.

Extra stöd

Anpassningarna i den här kategorin kommer i många olika former och utföranden. Det kan vara dynor, avlastningsytor och bålstöd inuti bilen som ger dig ökad komfort och bättre sittande. Du kan också få stöd i form av ett grepp att hålla i när du reser dig ur bilen. Likväl kan utsidan vara försedd med en eller flera punkter att hålla i när du rör dig runt bilen.

Har du frågor?

Kontakta oss