Gas och broms

Användandet av fotpedaler blev av någon anledning standardsättet att köra bil för nästan hundra år sedan. Lyckligtvis kan vi ändra på detta och många andra hinder för att låta dig greppa ratten och köra en sväng.

Handreglage

Genom att flytta pedalernas funktion till en spak kan du istället använda handen för att kontrollera gas och broms. Dra bakåt för att gasa och tryck framåt för att bromsa. Handreglage finns i flera olika utförande och kan till och med husera några av de vanligaste elfunktionerna i din bil, som till exempel helljus, blinkers och signalhorn.

Se video

Pedalmodifieringar

Pedaler kan anpassas på flera sätt. Några vanligt förekommande pedalmodifieringar är vänstergas, pedalförlängning och pedalskydd. För att du ska kunna dela bil med någon som använder bilens standardpedaler kan de flesta fås med snabbkoppling.

Gasring

Denna anpassning flyttar gaspedalens funktion till en ring monterad under eller ovanpå ratten. Du gasar nu genom att  pressa ihop ratten och gasringen, för att sluta släpper du helt enkelt på greppet. Gasring kan användas i kombination med pedalbroms eller med broms i handreglage.

Dubbelkommando

I denna klassiska bilskoleanpassning monteras en extra gas- och bromspedal på bilens passagerarsida.

Lättad broms

En lättad broms kräver mindre kraft och rörelse för att bromsa. Denna anpassning kan göras på både pedal- och handreglagebromsar.

Har du frågor?

Kontakta oss