Golvsänkta fordon

En golvsänkt bil är utan tvekan en snabb och smidig lösning för både förare och passagerare. Rulla in via rampen och spänn fast dig och stolen på angiven plats sen är det klart för avfärd.

Rulla hela vägen fram till ratten

För dig som vill köra från rullstolen kan man golvsänka hela bilen. Du tar dig in via en ramp från sidan eller längst bak i bilen och kör sedan fram till ett rullstolslås vid förarplatsen. Rullstolen låses fast med ett rullstolslås och du spänner fast dig själv ett trepunktsbälte. Sen är det bara att starta bilen och köra iväg. För dig som kör manuell rullstol finns även kompletterande nack och ryggskydd.

Nig-system

Ett sätt att göra rampen mindre brant eller kortare om man så vill är att att bygga in ett så kallat Nig-system i bilen. Detta innebär att bilen sänks som vilket i sin tur minskar höjdskillnaden mellan bilens golv och marken.

Flexibel säteskonfiguration

Vill du köra själv eller vill du vara passagerare? Med en flexibel säteskonfiguration kan du ändra dig hur många gånger du vill. Din rullstol och bilens övriga säten kan alla flyttas runt efter behov och lust. En riktigt bra lösning för dig som vill dela bil med någon som inte kör från rullstolen.

Rullstolsramp

I en golvsänkt bil är rampen den raka vägen in i bilen. Med rampen längst bak kan du utnyttja vanliga parkeringsplatser. Vill du fickparkera är rampen i sidan ett bättre alternativ. Vad som passar dig bäst beror på hur det ser ut där du parkerar.

Säkerhet

En golvsänkt bil är ingen anledning till att tumma på säkerheten. Våra anpassningar är noga testade och klarar eller överskrider de krav som ställs på personbilar.

Har du frågor?

Kontakta oss