Lastning och säkring

Om du använder någon form av mobilitetshjälpmedel ska det såklart också med i bilen. Oavsett dess storlek och modell så finns det en lösning för att lasta och transportera din rullstol eller annat hjälpmedel på ett säkert sätt.

Kranar

En kran hjälper dig att på ett säkert och bekvämt sätt få in en rullstol eller annat hjälpmedel i bagageutrymmet. Med hjälp av specialutformade lyftok hålls lasten i balans och lätt kan styras in på angiven plats. Våra kranar i serien Carolift lyfter rullstolar upp till 180 kg.

Takbox

Chair Topper heter vår takboxlösning som hämtar upp eller lämnar av din kryssramsrullstol direkt vid förarplatsen. Gör en överflytt till bilen, fäll ihop rullstolen och kroka på den, sen gör Chair Topper resten. Med rullstolen i takboxen tar den inte upp någon plats i bilen och är dessutom skyddad från väder och vind. Du riskerar inte heller att förstöra bilens interiör med smutsiga däck.

Rullstolslastare

Vissa rullstolslastare är mer uppseendeväckande än andra. Gemensamt är att de på ett eller annat sätt tar över lastningen av din rullstol eller mobilitetsscooter redan på utsidan av bilen. Vilken som passar dig bäst beror på dina behov och dina förmågor.

Förankringsremmar

En säkrad last är lika viktigt som ett säkerhetsbälte. Rullstolen och andra hjälpmedel är inte något undantag. Vi har många olika sorters lösningar för du på ett så enkelt och bekvämt sätt som möjligt ska kunna säkra din last innan du kör iväg.

Lucköppnare

En lucköppnare är en anpassning som tillåter oss att göra om manuella bagageluckor till automatiska. En enkel knapptryckning är allt som krävs för att öppna och stänga bagageluckan.

Rullstols- och scooterlås

Ett sätt att lastsäkra din elrullstol eller mobilitetsscooter är ett så kallat rullstolslås. En del monteras på din rullstol och den andra i bilens golv. Du styr sedan in rullstolen i låset och säkrar med en knapptryckning. Rullstolslås är en vanlig anpassning för dig som vill köra bilen från rullstolen.

Har du frågor?