Styrning och reglage

En bil går att styra på många sätt. När du kör ur vårt garage kan du göra det med allt från en standardratt som är lättare att vrida till en ratt som du styr med fötterna eller någon annan anpassning som tar tillvara på just dina funktioner.

Rattspinnare

Syftet med rattspinnare är att underlätta användandet av bilens ratt med bara en hand. Till exempel i kombination med handreglage där ena handen blir upptagen med gas och broms. Den kan också vara till hjälp om du har begränsad rörlighet eller greppfunktion. Rattspinnare finns i flera olika grepp och former, från en enkel knopp till mer avancerade varianter med fjärrstyrning av bilens olika elektriska funktioner.

Lättad styrservo

Som namnet antyder gör denna anpassning bilens ratt lättare att vrida. Lättad styrservo används ofta i kombination med rattspinnare men kan såklart även utföras på en omodifierad ratt så länge behovet finns.

Fotstyrning

Precis som det låter är fotstyrning en anpassning som låter dig använda fötterna för att styra bilen. Rattens funktion flyttas nedåt, ofta i höjd med pedalerna, till en roterbar skiva som kontrolleras med ena foten.

Reglageanpassningar

Förutom gas, broms och styrning finns det mängder av funktioner i bilen som av säkerhetskäl bara måste fungera. Blinkers, vindrutetorkare och luftflödet i kupén är några exempel där en liten anpassning kan göra stor skillnad. Ibland flyttar vi funktionen i en spak från ena sidan ratten till den andra och i andra fall gör vi om vridreglage till skjutreglage. Exakt hur reglagen i din bil anpassas beror förstås på dina behov.

Har du frågor?