UPPDATERING
Från och med 1 maj 2021 återgår vi till våra vanliga öppettider: 8:00-16:30 måndag till fredag. Vi tar nu även emot bokningar för översyn av anpassningar för dig som är symptomfri.

Ändringar i samband med utbrottet av Coronaviruset

Vi har öppet som vanligt (men stängt på fredagar) för dig som är symptomfri. För att hålla nere besökarantalet tar vi dock inte emot bokningar av översyn tills vidare.

Regler för besökare:

  • Anmäl dig ALLTID i receptionen och invänta att någon kommer och möter dig.

Att tänka på under besöket:

  • Besökare skall vara friska (symptomfria) för att vistas i våra lokaler.
  • God handhygien, handsprit finns på olika ställen i företaget och tvätta gärna händerna med tvål och vatten när du kommit hit.
  • Undvik att ta i hand.
  • Om möjligt, håll distans om 1,5 – 2 meter mellan personer.
  • Er värd informerar om var ni får vistas i lokalen.
Läs om viruset hos Folkhälsomyndigheten

Vad är covid-19?
WHO har beslutat att covid-19 är det officiella namnet för sjukdomen som orsakas av det nya coronaviruset SARS-CoV-2. Covid-19 står för coronavirus disease 2019.

Vilka är symptomen på covid-19?
De symtom som rapporterats är framförallt feber och hosta. Även andningspåverkan, snuva, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk är vanliga symtom. De flesta får lindriga besvär som går över av sig själva med egenvård i hemmet. En del blir allvarligt sjuka med exempelvis svårigheter att andas och lunginflammation.

Tiden från det att man smittas till dess man blir sjuk (inkubationstiden) bedöms vanligtvis vara 2–14 dagar, de flesta insjuknar efter ca 5 dagar. Enstaka fall kan möjligen avvika från dessa mönster.

Det är mycket viktigt att stanna hemma när man känner sig sjuk. Om man inte klarar sig med egenvård i hemmet ska man ringa telefonnummer 1177 för sjukvårdsrådgivning.

Mer info
www.folkhälsomyndigheten.se