Efter att ha monterat vridsäten, handreglage och rullstolskranar i fyra år har Erik Ahlmans intresse för bilanpassningar bara vuxit. Idag är han en av Autoadapts nya tekniker, och i intervjun berättar han varför ingen arbetsdag är lik den andra sedan han bytte roll.

Erik, kan du berätta om hur du kom in på företaget?
En bekant tipsade om företaget och så började jag arbeta inom monteringen. Efter några år var det dags att ta nästa steg vilket gjorde att jag sökte mig till anpassningen.

Hur har det gått hittills?
Som anpassningstekniker jobbar jag sedan cirka ett år tillbaka och trivs väldigt bra. Ingen dag är den andra lik vilket gör jobbet varierat och spännande.

Ofta behöver jag tänka utanför boxen och komma med lösningar för varje ny anpassning.

Har du haft nytta av att ha jobbat som montör tidigare?
Ja det skulle jag ändå säga. Tack vare mina tidigare erfarenheter här på företaget har jag användbar förkunskap för de olika produkterna och hur dessa ska monteras. Jag har även bredare förståelse kring problem som kan uppstå vid montering och service av dem. Det gör att jag kanske inte behöver fråga mina kollegor lika ofta om hjälp, men såklart finns möjligheten till det också. Alla som arbetar är snälla och vill hjälpa till.

Finns det något område där du känner att du har utvecklats under din tid på anpassningen?
Absolut, till exempel min problemlösningsförmåga eftersom jag ofta behöver tänka utanför boxen och komma med lösningar för varje ny anpassning.

Hur känns det att jobba här?
Autoadapt är ett företag med en väldigt familjär miljö och en god sammanhållning mellan oss kollegor. Det är som att det alltid finns någon koppling till de andra. Vi hänger på sätt och vis ihop, vilket bidrar till den härliga stämningen.