Vi pratade med vår anpassningstekniker Johan Davidsson för att höra vad hans jobb innebär. Han berättar om vad som driver honom och varför man inte behöver vara utbildad bilmekaniker i vår verkstad.

Johan, hur länge har du nu jobbat på Autoadapt?
Jag började i augusti 2023, så jag är relativt ny här. Tidigare jobbade jag som bilmekaniker i Alingsås. På den arbetsplatsen var jag i tolv år, men jag ville testa något nytt. Då jag kände en kille som jobbade här visste jag om Autoadapt. Därför skickade jag in en spontanansökan.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa är att kunna hjälpa till och underlätta andra människors tillvaro. Även att se glädjen hos kunden när vi gjort den anpassning som kunden är i behov av. Den glädjen driver mig mycket.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?
Ingen dag är den andra lik. Det är det som gör jobbet roligt och varierande. Vissa dagar kan jag få utföra en större ombyggnation och nästa dag står ett mindre och mer lättsamt jobb på schemat. Även fast jag många gånger utför samma slags anpassning så varierar det ändå, då behoven ser olika ut från person till person.

”Man behöver själv komma med lösningen och vara påhittig.”

Behövs någon speciell erfarenhet för att arbeta som anpassningstekniker?
Nej egentligen inte, men det är bra att man kan tänka utanför boxen och tänka lösningsorienterat. Man behöver egentligen inte vara utbildad bilmekaniker för att jobba på anpassningen, men bör vara praktiskt lagd och innovativ. Själv har jag hållit på med folkrace och rallycross och sysslat med att bygga om bilar på fritiden. Där behöver man också kunna tänka utanför boxen. Ofta ställs jag inför scenarion som ”Den här grejen behöver vara här, men hur får vi till det”. Det är ofta inte förutbestämt, så man själv behöver komma med lösningen och vara påhittig.

Skulle du rekommendera den här arbetsplatsen till andra?
Det skulle jag absolut kunna göra. Jag tycker det är kul och jag trivs här.