Med sin kärlek till att meka med bilar har den till elektriker utbildade Victor Quant snabbt kommit in i företaget. I ett samtal berättar han varför han trivs med att möta anpassningskunder och att arbetet är varierande. Victor uttrycker också hur han hittat en annan sorts stolthet i sitt nya yrke.

Victor, vill du berätta lite om hur du kom till Autoadapt?
Det började med att jag såg en annons på internet. Efter att jag arbetat som elektriker i 7 år var jag lite trött på branschen och letade efter något nytt. Då jag alltid brunnit för bilar och ägnat mig mycket åt att meka på fritiden kändes detta jobb perfekt för mig. Nu har jag jobbat här i nästan 6 månader.

Visste du om någon annan som jobbade här tidigare?
Nej, det gjorde jag inte. Jag kände egentligen inte till branschen och hade aldrig sett en anpassad bil innan jag kom hit. Allt var nytt för mig. Men i efterhand har jag hört om många som jag känner privat som känner någon som har jobbat här.

”Det känns som jag kom in i det ganska fort.”

Du trivs än så länge?
Ja, arbetsuppgifterna passar mig och kollegorna är schyssta. Det känns som att det är en bra kultur här på företaget.

Har du jobbat med bilar innan?
Ja väldigt mycket, men bara privat. Jag har modifierat, svetsat och lagat vänners bilar. Sen hade jag ju elkunskapen med mig i och med att jag jobbat med det, så det känns som att jag kom in i det ganska fort.

Hur kan en dag se ut för dig här på jobbet?
Det är väldigt olika. Oftast får vi in en bil, tvättar av den och kör in i verkstaden. Beroende på vad det är för installation börjar vi plocka isär bilen och efter det börjar vi anpassa.

Hur lång tid kan en bilanpassning ta?
De enklaste monteringarna kan ta 20 minuter, men vissa byggen kan ta lång tid. 6 veckor är det längsta jag har varit med om när jag jobbat här. För min del så föredrar jag de som är lite mitt emellan, typ tre till fem dagar. De innehåller roliga moment utan att det är för mycket att hålla koll på.

Varför ska man jobba på Autoadapt?
Om man är nyfiken och har ett stort intresse för teknik och mekanik så skulle jag säga att man bör försöka jobba med detta. Innan har jag framförallt jobbat med företagskunder men här kan jag känna en annan stolthet när jag får möta de som använder bilen och det blir roligare eftersom man känner att man gör något bra.